сите категории
EN

Вести

Дома>Вести

Водич за најдобрите работни ракавици за градежништво

Време: 2022-01-15 Посети: 80

Работниците на градилиштата се соочуваат со бројни опасности. Треба да внимаваат рацете да не им се оштетуваат од остри материјали. Затоа важна улога играат ракавиците наменети за градба.

При изборот на градежни ракавици, поставете ги следниве прашања: 

      ● Со какви опасности се соочува работникот? На вработените кои работат со бетон им требаат различни ракавици од оние кои работат со тули, на кои им е потребна поинаква заштита од оние кои работат со струја.

      ● Колку се издржливи ракавиците? Размислете колку добро ракавиците ќе штитат од опасности и колку долго. 

      ● Колку добро стојат ракавиците? Исто така, размислете за удобноста на ракавиците, чувствителноста на допир и дали ракавиците ја намалуваат умешноста на работникот. 

Различната природа на градежните работи значи дека ниту еден вид ракавици не ги штити рацете на градежниот работник од сите закани. Наместо тоа, важно е да изберете ракавици врз основа на задачата што ќе ја изврши вработениот.

слика


Тип еден: LWD001: 

Плетени со збрчкан латекс Памук и полиестер


1

слика


Збрчканите ракавици, дланка гумената површина се обработени со специјална текстура за да се постигнат перформанси против лизгање, овој процес што го нарекуваме „брчкање“, збрчкан по гумената површина може да обезбеди одлично држење и анти-лизгачки ефект. 

Овие ракавици се специјално дизајнирани да се спротивстават на исекотини или пункции на раката. Ова е ракавица која најчесто ја користат градежните работници. Ткаениот дизајн помага да се оттргнат острите предмети кои би можеле да ја продупчат кожата. Индустрии кои вршат рачно сечење, како што се градежништвото и складирањето.


2


EN407 е признат како меѓународен стандард за тоа колку добро ракавиците штитат од топлина и/или пламен (познато како „термички ризик“). Стандардот е развиен во Европа, што ја објаснува употребата на Целзиусови над Фаренхајтови.

Не само што има сертификат EN388 туку има и сертификат EN407. Бидејќи е плетен од полиестер и полиестер има повисока температура на запаливост.

Како најчести и најшироко користени ракавици со облога од латекс, полињата за изведба и примена на ракавиците се исто така различни со различни производствени процеси. Издржливоста е важна за вашите ракавици како и другите перформанси. Дебелината на латексот ја одредува неговата издржливост. Не е без жртвување способност за дишење


Тип два:LWY301

Nилон плетени набори од латекс ракавици 

Оваа ракавица ќе биде потенка од претходната, но се чувствува многу мазна и удобно поради најлонското плетено.


 6              слика1.Чувство на стегање 

Нема ништо слично како пријатното чувство на правилно монтирани ракавици. Сакате да бидете сигурни дека ќе најдете пар кој е доволно тесен за да не заврши со купови материјал што го попречува вашето држење, но е доволно лабав за да ѝ овозможи на вашата рака слободен опсег на движење. Кога ќе најдете соодветни пар нараквици, тоа ви помага подобрување на вашата работна ефикасност. 

2.Супер удобност 

Кога размислувате за удобност, запомнете дека додека надворешните шевови се поудобни, тие се трошат побрзо од внатрешните, што е поверојатно да ја иритираат кожата. Шевовите преку задниот дел на ракавицата обезбедуваат подобро вклопување, додека шевовите преку дланката обезбедуваат поголема удобност. Удобноста можеби не е најважниот фактор во изборот на вашите ракавици, но удобноста го олеснува нивното одржување и продолжување додека не заврши проектот. 

3. Подобрување на стисокот 

Во исто време, има силен стисок. Тоа ве тера лесно да ракувате со тешката опрема, особено на градилиштата. 


Тип три:PDC101 

Природни полиестерски / памучни работни ракавици со сини ПВЦ точки


4

слика

Изработени од памук, овие ракавици обезбедуваат удобност и основна заштита на рацете. Дополнително, памукот помага во апсорпција на пот. Одличен начин да ги заштитите вработените за време на различни задачи, квалитетот и удобноста ги прават овие ракавици разновиден, корисен додаток на вашата безбедносна опрема. 

Удобниот плетен стајлинг на зглобот обезбедува дополнителна топлина додека ги спречува честичките да влезат во ракавицата.

ПВЦ со точки во сина боја обезбедува дополнително држење на вашите прсти и дланки за лесно да ги фатите алатите и да ги движите тешките и лизгави предмети без да ја жртвува одличната флексибилност. 

Совршени за магацини, градилишта и работни места на практични луѓе, овие ракавици сигурно ќе ја зајакнат безбедноста и продуктивноста.


слика

Оваа ракавица е плетена со калибар 10. Плетените ракавици се направени со предиво што се движат од 7 до 18 мерач. Колку е помал мерачот на предивото, толку ќе биде подебела ракавицата. Колку е повисок мерачот на предивото, толку потенка ќе биде ракавицата, што овозможува врвна умешност.


Како и секој тип на опрема за заштита на градбата, градежните ракавици мора да се носат и правилно да се користат. затоа не контактирајте со нас - само кликнете на „Пребарување"