сите категории
EN

Вести

Дома>Вести

ANSI

Време: 2021-11-03 Посети: 50

Што е ANSI?

Американскиот национален институт за стандарди (ANSI) е непрофитна организација која ги надгледува и поставува американските стандарди, усогласеност и норми за производите што се наоѓаат во скоро секој американски сектор основан во 1918 година.

Американскиот национален институт за стандарди / Меѓународното здружение за безбедносна опрема (ANSI/ISEA) 105-2016 Американскиот национален стандард за класификација на заштита на рацете е најновата ревизија на стандардот за доброволен консензус првпат објавен во 1999 година и ревидиран во 2005, 2011 и 2016 година.

Овој стандард се однесува на класификацијата и тестирањето на заштитата на рацете за специфични карактеристики на изведба поврзани со хемиски и индустриски апликации. Обезбедува или упатува на соодветни методи за тестирање и обезбедува критериуми за полагање/неуспех што ги користат производителите за да ги класифицираат нивните производи. Крајните корисници можат да ги користат овие информации за да ја прегледаат документацијата добиена од нивниот добавувач за да помогнат да се потврди дека ракавиците што ги разгледуваат ги задоволуваат нивните потреби.

 

Дознајте повеќе за ANSI

Организацијата првично беше наречена Американски комитет за инженерски стандарди (AESC) и првенствено беше фокусирана само на инженерските стандарди. Потоа, во 1928 година, организацијата беше реорганизирана и именувана како Американска асоцијација за стандарди. Со текот на времето, разви партнерства со бројни глобални организации, како as Меѓународната организација за стандардизација (ISO), и на крајот беше преименувана во 1969 година во нејзината сегашна титула ANSI.

 

Денес, стандардите ANSI се присутни практично во секоја индустрија и ги регулираат стандардите и контролата на квалитетот во преку 270,000 различни компании, промовирајќи ги американските безбедносни стандарди ширум светот.  


Што прави ANSI?

Мисијата на ANSI е да ја подобри и глобалната конкурентност на бизнисот во САД и квалитетот на животот во САД преку промовирање и олеснување на доброволни стандарди за консензус и системи за проценка на сообразноста, како и зачувување на нивниот интегритет.Ажурирањето на ANSI 105

слика

слика

ANSI / ISEA 105: 2016 година ќе го зголеми бројот на намалени нивоа од 1-5 под ASTM F-1790 на A1-A9 под ASTM F2992 за да обезбеди попрецизни и дефинирани рејтинзи на намалување. Ова им овозможува на ANSI да го прошири стариот стандард на ниво 5 (1500g-3499g) и да понуди попрецизни опции за ракавици отпорни на сечење над нивото 5.

Нови ANSI/ISEA нивоа 

图片 1

13

Во краток преглед,

ANSI игра незаменлива улога во американскиот систем за стандарди. Секој учесник во електроиндустријата (инспектор, инсталатер, производител, дизајнер, итн.) мора да се труди да ја разбере улогата што ја игра ANSI и да ја поддржи таа улога со активно учество во системот за стандарди и во поставувањето на насоката што ANSI ќе ја преземе во иднина.

Една од клучните публикации на ANSI е Акција за стандарди. Овој документ се изработува еднаш неделно и покажува кои стандарди се во развој и се објавени за јавна ревизија. Стандардната акција е достапна на веб-страницата на ANSI. Ова е задолжително читање за секој вклучен во американскиот систем за кодови и стандарди.