сите категории
EN

Вести

Дома>Вести

Исечете отпорни ракавици

Време: 2021-10-06 Посети: 36

Ракавиците отпорни на сечење се дизајнирани да ги заштитат вашите раце од исеченици додека работите со остри алатки како ножеви или остри материјали како метал. Не сите ракавици отпорни на сечење се создадени еднакви и тоа е добра работа, во зависност од сериозноста на опасностите со кои се соочувате.Кога ќе ги изберете вистинските ракавици отпорни на сечење за вашиот персонал , треба да знаеме некои основни kiến thức за нивото на сечењето.

Во САД, Американскиот национален институт за стандарди (ANSI) обезбедува отпор на намалување оценки за ракавици. Во Европа, Европската комисија го регулира намалувањето на рејтингот на отпорот. Нивниот стандард се нарекува EN 388.

На ракавицата и е доделено ниво на сечење од 0 до 5 (при што 5 е најотпорно на сечење)ANSI ги категоризираше ракавиците во пет различни нивоа на отпорност на сечење. Оваа скала беше рафинирана во 2016 година за да овозможи понатамошни разлики.

Ако не"Да знаете кое ниво на намалување на ракавиците треба да го изберете, долунаведените информации ќе ви бидат корисни:

· Ниво на сечење 1: Многу ниски опасности од сечење. Овие ракавици ќе ги заштитат вашите раце од работи како сечење хартија и лесни гребаници, но не се загарантирани од вистинските сечила. Тие се погодни за работни места кои обично не вклучуваат остри предмети, како што се одржување на автомобил или работи за уредување.

· Ниво на сечење 2: Ниски опасности од сечење. Ова е добро ниво на заштита за повеќето градежни работи, автомобилско склопување или пакување.

· Ниво на сечење 3: Умерени опасности од сечење. Ракавиците со отсечени нивоа 3 обезбедуваат заштита за лесно ракување со стакло и печат на метал.

· Ниво на сечење 4: Високи опасности од сечење. Тука спаѓаат повеќето работи за ракување со стакло и штанцање метал, како и услуга за храна.

· Ниво на сечење 5: Екстремни опасности од сечење. Овие ракавици се користат за работи кои вклучуваат многу остри сечила, како што е месар за месо, и за штанцање на тешки метали и за работа со стаклени плочи.

Најчесто за работниците и за програмите за безбедност на рацете е најдобро да користат ракавици што го нудат вистинското ниво на заштита за најчесто извршената работа.Дали барате совршен пар ракавици отпорни на сечење?

PE001

Ракави од најлон HPPE и плетено стакло отпорни на сечено ниво 4

lавтомобилски

lИзработка на метал и штанцување

lКонзервирање

lРециклирање

lСобранието

lПластично обликување

lРакување со стакло

 

PC302

HPPE лагер PU обложена со PU, отпорни на сечење ракавици од ниво 5

lЕлектроника

lСечење стакло

lРакување со лим

lОпшта должност

lСклопување на делови

lОстро мало

lракување со делови

 

PE005 

одделение на храна намалување на нивото на отпорl 5 кујнски ракавици изработен од HPPE и не'рѓосувачки, може да користи постава за ракавици.

lПреработка на храна

lизградба

lРакување со стакло 


слика

Како лидер во опремата за лична заштита,имаме цела палета на висококвалитетни ракавици отпорни на сечење со различни нивоа на заштита. Можете да го филтрирате нашиот список на производи врз основа на нивото на заштита што го барате и во системите за класификација ANSI и EN 388.

Ако имате прашања во врска со исечете ги отпорни нараквици Контактирајте не денес!