сите категории
EN

Вести

Дома>Вести

Важност на зафат

Време: 2021-09-30 Посети: 37

Wкога се соочуваат со тешки работни услови, работниците бараат и бараат најквалитетна заштита на располагање.

Една од најважните карактеристики што треба да ги барате во пар висококвалитетни работни ракавици е зафат. Без оглед на задачата што е при рака, правилната контрола на стисокот е од суштинско значење за да ви помогне да ја завршите работата ефикасно и ефективно и да помогнете да се заштитите од повреди поврзани со раката.

     Материјалот на дланката на ракавиците мора да биде дизајниран да нуди соодветни карактеристики на држење по апликација, бидејќи слабото држење може да доведе до зголемени опасности од паднати алатки и ножеви, покрај зголемен замор и напрегање. Во зависност од потребното ниво на контрола, удобност, умешност и издржливост, може да се користат различни материјали и облоги за да се додаде стисок на ракавиците. Исто така, ќе сакате да ја земете предвид околината во која ќе работите и каков тип на опрема ќе користите при изборот на вистинскиот тип на ракавици за работата, како што се апликации кои вклучуваат кал, масла, течности за чистење и други материи на работното место.

Латекс обложени

 Облогата од латекс на дланките и прстите на ракавицата значи дека имате високо ниво на држење и на влажните и на сувите површини.Тие се идеални за да понудат силен стисок кога ви треба сигурен стисок.

сликаLWD001

    Овој тип на ракавици го нема истото ниво на заштита како некои од позначајните ракавици на пазарот. Но, за многу работни места, пргавоста и држењето далеку ја надминуваат потребата за сериозно блиндирани ракавици. Ова ги прави одлични за работни места како што се одржување на автомобили.

    Нивото на агилност што го нудат овие ракавици е фантастично. Бидејќи само дланката и прстите треба да обезбедат зафат, грбот може да се остави необложен, што значи дека ракавицата сè уште дише.

    ПВЦ точки може да се додадат во памучни работни ракавици за обезбедување повеќе зафат и издржливост за заштита на вашите раце. 

сликаPDC1013

ПВЦ точки на двете страни обезбедуваат цврста зафат и го удвои животот на ракавица. Машинско плетено нуди дише. Удобен жичен плетен зглоб.Други карактеристики вклучуваат висока видливост.

Нитрилот е соединение отпорно на хемикалии и пробивање кое нуди супериорно држење кога се користи за правење ракавици. Отпорен е и на маснотии, масло и вода. 

    Различните материјали имаат различно ниво на држење. Одлична алтернатива на латекс, оние направени со нитрил имаат огромна предност за отпорност на абење и удобност. Нитрилната обвивка е отпорна на вода, масла и други хемикалии, што го прави одличен за фаќање во многу средини.

сликаNSY501