сите категории
EN

Вести

Дома>Вести

PU ракавици

Време: 2021-11-28 Посети: 89

Што е полиуретан?

Полиуретанот е широко употребувана форма на пластичен полимер со голем број на корисни својства, од употреба како лепило до популарен материјал во ракавици и друга облека. Полиуретанот може да се направи во различни форми со додавање на состојки како што се катализатори, средства за дување и ретарданти на пламен во хемиската формулација.

Предности на ракавици обложени со СТП

Значи, која е посебната мамка на ракавиците обложени со СТП? Што ги прави овие ракавици како топла стока во преработувачката индустрија?

· флексибилност - Полиуретан има неверојатно растеглив, а тоа ги прави PU ракавиците една од најсоодветните форми на заштита на рацете за работи каде што е потребна чувствителност и умешност. Материјалот, исто така, продолжува да му нуди заштита на оној што го носи кога се растегнува

· СтисокДруга голема придобивка на ракавиците обложени со PU е неспоредливото ниво на држење што го нудат. Карактеристиките на материјалот значат дека носителите имаат зголемен стисок додека ја задржуваат заштитата и флексибилноста.

· ДостапностКонечно, овие ракавици се исто така релативно евтини за производство и купување. Ова е голема придобивка и за компаниите и за трговците, бидејќи PU ракавиците обично треба често да се заменуваат.

слика

Хемиски, полиуретанот има одлична отпорност на масла, растворувачи, масти, маснотии, бензин, оксидација и озон, но има слаба отпорност на топла вода и не се препорачува за употреба погоре. 79 ° C.


 За што се користат ракавиците обложени со PU?

Имајќи ги предвид предностите наведени погоре, полиуретанските ракавици се многу повеќе поволно на одредени индустрии и работни места. На пример, ракавиците обложени со PU често се користат во чиста собите и електрониката бидејќи не се распарчуваат, обезбедуваат одлично држење и нудат отпорност на дупчење. Тие се исто така особено популарни Меѓу електричари бидејќи се отпорни на сечење, но се многу флексибилни за оној што ги носи.

Како да изберете ракавици обложени со СТП

Бидејќи ракавиците обложени со PU имаат различни нивоа на отпорност на сечење и вклучени се различни материјали и облоги, прво треба да ги идентификувате вашите лични потреби. Ако често работите со материјали кои имаат висок ризик за повреди, важно е да изберете високо ниво на сечење.

 

Удобност

Удобноста на ракавиците има многу врска со тоа колку се дебели или тенки. Колку се подебели ракавиците, толку помалку флексибилни ќе бидат. Ако ви треба високо ниво на умешност за индустријата во која сте, погрижете се да се одлучите за потенки и поудобни ракавици обложени со PU. Тие треба да нудат и карактеристики за дишење, така што рацете нема да се испотат со нивно користење дури и на подолг временски период.

 

Тежина

Како и другите категории, ракавиците обложени со PU можат да бидат во различни нивоа на тежина. За продолжено носење, лесните ракавици обложени со PU се подобри бидејќи можат да го избегнат заморот на рацете.


Дознајте колку ракавиците можат да ве заштитат од триење и исеченици, кои се важни за спречување на повреди. Повеќето производители на ракавици обложени со PU ќе го покажат нивото на безбедност на ракавиците што ги нудат.


слика

Полиуретанска и најлонска облога


4


СТП, или полиуретане, обложените ракавици се форма на ОЛЗ ракавици 

кој е дизајниран за работа која бара прецизност и 

затоа умешност и чувствителност.

Тие се совршен избор за оние кои работат со електроника, 

производство, ракување со мали делови и чисти простории.

Тие се направени со создавање на еластична и лесна бариера 

за вашите раце кои ќе штитат од опасности на работното место како 

како абразија.

Зајакнувањето помеѓу палецот и показалецот се подобрува 

отпорност на сечење и ја зголемува издржливостаМекоста на полиуретанот (PU) го прави најразновиден полимер


3             
     перфорm крајот моторни задачи

     одржувајте ја секогаш важната тактилна чувствителност

      понудаr високо ниво на дишеност заедно со умешноста.

      нуди големо истегнување, сила и работа во суви услови

     обезбедуваат феноменален стисок без да се чувствувате лепливи.

Оваа лесна ракавица без шевови е добра опција за општа намена која има најлонска обвивка од 13 степени, подобрена со дланка натопена со полиуретан.