сите категории
EN

Вести

Дома>Вести

Специфична заштита

Време: 2021-09-20 Посети: 47

Иако е примамливо да побарате решение за една ракавица, реалноста е дека единствена ракавица скоро никогаш не може да ги задоволи сите потреби. Ако целата своја работна сила ја облекувате со ракавица што одговара само на најлесната работа, најопасната задача или апликацијата што се јавува само еднаш неделно или еднаш месечно, тоа може да обезбеди премала заштита - или премногу - за работа што ја прават секој ден.Значи, изборот на вистинската ракавица е многу важен.

Секој вид на ракавици има своја специфична примена.Нитрилот ја штити раката од пенетрација на масла, јаглеводороди и маснотии, додека обезбедува флексибилност и тактичност висока отпорност на триење.Аутомотив механичарите ги откриваат предностите на носењето нитрилни ракавици.Нитрилните ракавици се најдобар избор за автомобилскиПокрај тоа, тој е водоотпорен и отпорен на триење и може да се користи за Градинарска работа& Конструкцијаn.

 

слика

При изборот на влијание-отпорни нараквициракавица направена од TPR е важен многу.Еластичноста на гумата го прави идеален избор за обезбедување назад- of- рака заштита.Има уникатен дизајн.Велкро затворање за лесно вклучување / исклучување и безбедно поставување.Некои апликации бараат отпорност на топлина, анти-вибрационо полнење, додека нуди целосна умешност и удобност. 

слика

Кожените ракавици се спротивставуваат на абењето и обезбедуваат рамнотежа на отпорност на абење и умешност и се користат во шумарството, уредувањето и општа градба.Тие се цврсти, отпорни на пробивање и идеални за пејзажисти, метални работници и столари. Говедската кожа е најпопуларна кожа бидејќи е лесна за одржување. It има голема вредност за текстура, изглед, издржливост и удобност. Ракавиците во стилот на механика имаат добра умешност и често се носат при извршување на основните задачи во општите операции за одржување и поправка.

слика

Изберете ракавица која ги нуди потребните нивоа на удобност, заштита и умешност за најчестите, секојдневни задачи,или заштита од хемиска изложеност, исто така. Ова ќе има an влијание врз усогласеноста со ракавиците, безбедносните резултати и севкупната ефективност на вашата програма за безбедност на рацете.

Ние сме посветени на понудата на соодветните заштитни ракавици за работниците.