сите категории
EN

Вести

Дома>Вести

температура

Време: 2021-09-11 Посети: 46

Кој е најдобриот начин да ги оцените перформансите на личната заштитна опрема за вашите раце? Нема сомнение – проба за ракавици. Тоа е процес на теренско тестирање на различни модели на заштитни ракавици, било од еден извор или од неколку производители, со цел да се идентификуваат најдобрите ракавици за одредена работа. Кога ќе започнете проба за ракавици, важно е да земете предвид што повеќе апликации - што е можно специфични прашања.Првиот чекор е да се проценат опасностите и да се оцени работната средина.  

Најважниот фактор што треба да го земете во предвид е температурата на работното место кога пристапувате wоркИНГ eсредина.Работник подигнете жешки метални решетки, тенџериња и тави со ракавици, очекувајќи дека ракавиците ќе не заштитат од топлината.

Која е температурата на материјалите што се ракуваат?

Локацијата каде што вашите вработени го вршат најголемиот дел од нивната работа ќе има влијание врз изборот на ракавици. Дали е претерано топла или ладна средина? Дали работниците редовно ракуваат со алатки или делови кои се екстремно топли или ладни? Ова може да влијае на својствата на ракавиците како што се стисокот, заштитата и издржливоста. 

Заштитните ракавици отпорни на топлина се потребни за бројни апликации, вклучително и производство на храна, пресување, лајсни, печка, леарница, производство на стакло и инженеринг.Тие се издржливи и изработени од огноотпорен материјал. Некои се исто така обложени со отпорник на пожар за дополнителна заштита. Ракавиците од различни материјали издржуваат различни степени.Заварувањето и обработката на метал бараат екстремна топлина најмалку 500 степени и вашата рака може да биде заштитена.

 Ракавиците и белезниците за ладна состојба се изолирани за да ги одржуваат рацете топли кога ракувате со ладни предмети или кога работите во ладни средини. Тие можат да помогнат да се задржи топлината низ остатокот од вашето тело, што ќе ви направи многу поудобно на студот. Тие се носат кога работите на отворено, се полни замрзната храна и кога работите на рибарски чамци или во ладилни простории. Гумени ракавици отпорни на ладно се најтермички ракавици на ладно време. Тие се изолирани за да ги загреат рацете и се отпорни на вода и неопасни течности.

 СКАЈ Можам да помогнам

Поминавме години усовршувајќи го нашето разбирање за тоа како да ги заштитиме работниците од опасности. Уверени сме дека можеме да ви помогнеме да најдете решение за рачна ОЛЗ што најдобро одговара на вашите потреби кога работите на високи температури или температури. Ќе бидеме таму на секој чекор за да препорачаме и имплементираме ППЕ со високи перформанси www.skysafety.net.

Дозволете ни да ви помогнеме да ја подобрите безбедноста на вашите раце.