сите категории
EN

Вести

Дома>Вести

Топ 3 совети за ракавици отпорни на сечење

Време: 2022-01-04 Посети: 96

Ракавиците отпорни на сечење се дизајнирани да ги заштитат вашите раце од исеченици додека работите со остри алатки како ножеви или остри материјали како метал. Не сите ракавици отпорни на сечење се создадени еднакви и тоа е добра работа, во зависност од сериозноста на опасностите со кои се соочувате.Кога ќе ги изберете вистинските ракавици отпорни на сечење за вашиот персонал, треба да ги знаеме Топ 3 совети за ракавици отпорни на сечење.


1.два главни стандарди: американски европски (CE)


ANSI / ISEA 105

Двете главни управни тела за стандардите за безбедност на рацете се САД и Европа. Американскиот стандард за тестирање на механичките перформанси на ОЛЗ се нарекува стандард ANSI/ISEA 105, кој вклучува тестирање на отпорност на сечење (како и триење, пункција и игла).


EN388

Европската унија го користи стандардот EN388 за тестирање на механички својства како отпорност на сечење (како и триење, кинење, пункција и удар). По тестирањето, се доделува сертификат CE (Conformité Européenne) за да се потврди дека производот е правилно тестиран и пријавен.

 

2.Нивото на отпорност на сечење 

 На ракавицата и е доделено ниво на сечење од 0 до 9 (при што 9 е најотпорно на сечење) ракавиците ANSI категоризирани во девет различни нивоа на отпорност на сечење. Оваа скала беше рафинирана во 2016 година за да овозможи понатамошни дистинкции.

图片 3

· Ниво на сечење 1: Многу ниски опасности од сечење. Овие ракавици ќе ги заштитат вашите раце од работи како сечење хартија и лесни гребаници, но не се загарантирани од вистинските сечила.

 

· Ниво на сечење 2: Ниски опасности од сечење. Тие се погодни за работни места кои обично не вклучуваат остри предмети, како што се одржување на автомобил или работи за уредување.

 

· Ниво на сечење 3: Умерени опасности од сечење. Ракавиците со отсечени нивоа 3 обезбедуваат заштита за лесно ракување со стакло и печат на метал.

 

· Ниво на сечење 4: Високи опасности од сечење. Ова е добро ниво на заштита за повеќето градежни работи, автомобилско склопување или пакување.

 

· Ниво на сечење 5: Средни опасности од сечење. Тука спаѓаат повеќето работи за ракување со стакло и штанцање метал, како и услуга за храна.

 

· Ниво на сечење 6: Високи опасности од сечење. За остро ракување со метал и остар метален печат.

 

· Ниво на намалување 7: Повисока опасност од сечење. На работниците во индустријата за производство на прозорци им требаат.

 

· Ниво на сечење 8 Екстремни опасности за сечење. За автомобилско склопување, производство на метал и производство на стакло.

 

· Ниво на сечење 9: Највисоки опасности од сечењето. Овие ракавици се користат за работи кои вклучуваат многу остри сечила, како што е месар за месо, како и за штанцање на тешки метали и за работа со стакла.

 

Може да зависите од нивото на сечењето за да ги изберете најсоодветните ракавици.


3. Исечете отпорни материјали

Ракавиците отпорни на сечење доаѓаат во различни стилови, а можат да се направат и од различни материјали. Дополнително, нивните безбедносни нивоа се оценети и тестирани врз основа на стандардите поставени од тестот за сечење ASTM F2992 на Американскиот национален институт за стандарди.

微 信 图片 _20220107095043

Ракавици отпорни на сечење од типот на храна

       

5                                                       2


       


9

13

微 信 图片 _20220107100236

1

Како лидер во опремата за лична заштита, имаме цела палета на висококвалитетни ракавици отпорни на сечење со различни нивоа на заштита. Можете да ја филтрирате нашата листа на производи врз основа на нивото на заштита.

Ако имате прашања во врска со ракавиците отпорни на сечење, контактирајте не денес!