Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

home>Lajme

2019/02 Udhëzuesi juaj i shpejtë për standardin e ri të ndikimit ANSI / ISEA 138

Koha: 2019-02-01 Goditjet: 356

Pritja ka mbaruar - Standardi i ri i ndikimit ANSI / ISEA 138 është publikuar zyrtarisht! Nuk është sekret që dëmtimet e duarve janë disa nga më të zakonshmet në vendet e punës, por ato janë gjithashtu disa nga më të parandalueshmet - dhe falë këtij standardi të ri të mbrojtjes nga goditja, dëmtimet e duarve do të jenë më të parandalueshme se kurrë. Ja çfarë duhet të dini rreth ANSI / ISEA 138.

 

Ngritja e Standardit

Deri tani, standardi i mbrojtjes së duarve ANSI / ISEA 105: 2016 mbulonte vlerësimet e performancës së prerjes, konsumimit, grisjes dhe shpimit, por nuk kishte asnjë standard të bazuar në SHBA për të ndihmuar në matjen e performancës së ndikimit. Kjo u dha prodhuesve të dorezave të mbretëronin falas në pretendimet e dorezave kur bëhej fjalë për natyrën mbrojtëse të teknologjisë së tyre të ndikimit, gjë që e bëri shumë të vështirë për menaxherët e sigurisë të zgjedhin mbrojtjen e duhur nga ndikimi. Ajo gjithashtu krijoi konfuzion në treg për atë që ishte mjaft mbrojtëse për aplikime të caktuara, dhe çfarë jo.

 

Çfarë do të bëjë Standardi i Ndikimit të Ri?

Botuar më 27 Shkurt 2019, standardi i ri ISEA 138 përcakton kërkesat minimale të performancës, klasifikimit dhe etiketimit për dorezat që janë krijuar për të mbrojtur nyjet dhe gishtat nga ndikimet. Kjo do të ndihmojë profesionistët e sigurisë të marrin vendime më të informuara në lidhje me zgjedhjen e dorezave - në fund të fundit duke mbajtur më shumë njerëz të sigurt në punë.

 

Si funksionon testi i ndikimit?

Kërkohet një palë doreza për provë. Dorezat priten në gjysmë dhe pjesa e pasme e dorës vendoset në një kudhër. Një sulmues me një forcë prej 5 Xhaulësh bie në vendet e kërkuara të krahut të dorës. Sasia e forcës së transferuar përmes dorezës mbrapa dorës regjistrohet me një matës të forcës që është i lidhur poshtë anvilës.

 

ISEA 138 do të testojë dy fusha për performancën e ndikimit: nyjet e gishtave, dhe gishtat / gishtin e madh. Në të dy dorezat, nyjet janë testuar katër herë dhe gishtat / gishti janë testuar pesë herë. Mesatarja e provave të nyjeve të këmbës krahasohet me mesataren e dhjetë testeve të gishtave. Mesatarja më e lartë e të dyjave (sasia më e lartë e forcës së transferuar që jep një rezultat më të ulët) është rezultati përfundimtar i testimit të ndikimit. Grafiku me shenjat e dorezave më poshtë tregon nivelet e performancës, me "Niveli i Performancës 3" që është më i larti.

ISEA 138 i jep më shumë zgjedhje dhe fleksibilitet përdoruesit të fundit. Me një shkallë të nivelit të performancës, punëtorët mund të marrin vendime më të informuara se çfarë lloji të dorezave do t'u japë atyre nivelin e duhur të mbrojtjes nga ndikimi bazuar në rreziqet me të cilat mund të përballen.

 

ISEA 138 Kërkon Testimin e Laboratorit

Standardi ANSI / ISEA 138 është ndryshe nga shumica e standardeve nga ANSI, ku prodhuesit e PPE janë në një sistem nderi kur bëhet fjalë për botimin e rezultateve të testit. ISEA 138 kërkon testimin në një laborator që plotëson standardin e vlerësimit të konformitetit laboratorik IOS / IEC 17205. Kjo ndihmon në rritjen e besueshmërisë së pretendimeve të nivelit të performancës së dorezave dhe është një hap progresiv për ANSI / ISEA.

 

Të gjitha nivelet e performancës do të shfaqen direkt në doreza për t'i dhënë profesionistëve të sigurisë një pamje të thjeshtë të standardit të performancës.