Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

home>Lajme

2019/03 Mbërritja në fund të EN407 - Mbrojtja termike

Koha: 2019-03-13 Goditjet: 353

Nuk mjafton të pretendoni se produkti juaj është i sigurt. Ajo gjithashtu ka nevojë të jetojë deri në një standard. Mbi të gjitha, standardet e sigurisë janë krijuar për t'i mbajtur prodhuesit përgjegjës ndaj disa kërkesave të shëndetit dhe sigurisë. Duke vendosur qartë shiritin, ata futin besimin tek blerësit dhe sigurojnë që produktet të projektohen, prodhohen dhe testohen për t'u dhënë punëtorëve mbrojtjen e nevojshme.

Me kaq shumë profesione që kërkojnë ekspozim ndaj flakës dhe nxehtësisë, mbrojtja termike është e një rëndësie kryesore. EN407 njihet si një standard ndërkombëtar për sa mirë mbrojnë dorezat nga nxehtësia dhe / ose flaka (aka 'rrezik termik'). Standardi u zhvillua në Evropë, i cili shpjegon përdorimin e Celsius mbi Fahrenheit.

Mbrojtja e nxehtësisë dhe flakës mund të duket mjaft themelore, por rreziqet në të vërtetë janë shumëplanëshe. Kjo është arsyeja pse EN407 përbëhet nga gjashtë teste unike, secila e vlerësuar në një shkallë nga zero në katër. Ndërsa metodat dhe nivelet e performancës varen nga fusha e aplikimit, një gjë qëndron e vërtetë: sa më e lartë të jetë rezultati EN407 aq më mirë.

I keni të gjitha ato? Tani le të shohim nga afër gjashtë testet e performancës së dorezave.

1. Rezistenca ndaj ndezjes

Meqenëse prania e flakës është në thelb e rrezikshme, kjo provë vlerëson se sa kohë ndizen ose digjen dorezat pasi të ndizen.

Si funksionon prova

Në një dhomë të kontrolluar, doreza është e ekspozuar ndaj flakës për tre sekonda. I njëjti provë kryhet për 15 sekonda. Kohët e pas flakës dhe pas flakërimit regjistrohen dhe doreza kontrollohet për dëmtime ose shtresa të ekspozuara.

2. Kontaktoni Rezistencën e Nxehtësisë

Kjo teston rezistencën termike duke matur shkallën e ngritjes së temperaturës. Me fjalë të tjera, sa kohë dorezat mbajnë nxehtësinë dhe flakën larg.

Si funksionon prova

Mostrat e palmës vendosen në katër pllaka të nxehta nga 100 ° C deri në 500 ° C. Performanca përcaktohet nga sa kohë i duhet temperaturës në anën përballë kampionit për të ngritur 10 ° C. Kjo njihet si koha e pragut. Dorezat duhet të përballojnë temperaturën në rritje të maksimumit 10 ° C për të paktën 15 sekonda për një kalim në një nivel të caktuar. 

3. Rezistenca konvektive e nxehtësisë

Kjo provë i ngjan testit të rezistencës ndaj ndezshmërisë; sidoqoftë, flaka është më agresive dhe testohen sipërfaqe të ndryshme të dorezës.

Si funksionon prova

Në një dhomë të kontrolluar, pranga, shpina dhe pëllëmba janë të ekspozuara ndaj flakës. Qëllimi është të përcaktohet se sa kohë duhet për të rritur temperaturën e brendshme të dorezës 24 ° C.

4. Rezistenca e nxehtësisë rrezatuese

Kjo teston pjesën e pasme të dorezës për të siguruar që materialet mund t'i rezistojnë nxehtësisë ekstreme që rrezaton përmes materialeve të ndryshme të dorezës.

Si funksionon prova

Mostrat e dorezave janë të ekspozuara ndaj një burimi rrezatimi rrezatues. Ashtu si testi i Rezistencës së Nxehtësisë Konvektive, qëllimi është të vlerësojmë se sa kohë duhet që temperaturat e brendshme të rriten 24 ° C

5. Rezistenca ndaj spërkatjeve të vogla të metaleve të shkrirë

Kjo provë është krijuar për të vlerësuar mbrojtjen e duarve kur punoni me sasi të vogla metali të shkrirë. Saldimi është një shembull i mirë.

Si funksionon prova

Në një dhomë të kontrolluar, dy pëllëmbë dhe dy mostra të dorës janë të ekspozuar ndaj pikave të vogla të metaleve të shkrirë, siç është bakri. Performanca mbrojtëse bazohet në numrin e pikave të nevojshme për të rritur temperaturën me 40 ° C në anën e kundërt të kampionit.

6. Rezistenca ndaj spërkatjeve të mëdha të metaleve të shkrirë

Për këtë provë, petë PVC përdoret për të simuluar sesi lëkura do të ndikohej brenda dorezës.

Si funksionon prova

Metali i shkrirë, siç është hekuri, derdhet mbi një mostër doreze që, nga ana tjetër, vendoset mbi petë PVC. Pas secilës prej tre testeve, fletë metalike vlerësohet për ndryshime. Nëse një pikë mbetet e mbërthyer në mostër, ose mostra ndizet ose shpohet, rezultati është një dështim.

Jo çdo punë kërkon doreza me nivelin më të lartë të mbrojtjes termike. Pastaj përsëri, kur punoni me nxehtësi ekstreme, flakë ose materiale të shkrirë, është mirë të dini se si grumbullohen dorezat. Theshtë arsyeja që ekziston standardi i sigurisë EN407. Sepse, kur nxehtësia është e ndezur, jo të gjitha dorezat krijohen të barabarta.