Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

home>Lajme

Një udhëzues për dorezat më të mira të punës për ndërtim

Koha: 2022-01-15 Goditjet: 80

Punëtorët në kantieret përballen me rreziqe të shumta. Ata duhet të kenë kujdes që duart e tyre të mos dëmtohen nga materialet e mprehta. Kështu që dorezat e projektuara për ndërtim luajnë një rol të rëndësishëm.

Kur zgjidhni doreza ndërtimi, bëni pyetjet e mëposhtme: 

      ● Çfarë rreziqesh përballet punëtori? Punonjësit që punojnë me beton kanë nevojë për doreza të ndryshme nga ata që punojnë me tulla, të cilët kanë nevojë për mbrojtje të ndryshme nga ata që punojnë me energji elektrike.

      ● Sa të qëndrueshme janë dorezat? Mendoni se sa mirë do të mbrojnë dorezat nga rreziqet dhe për sa kohë. 

      ● Sa mirë përshtaten dorezat? Gjithashtu, merrni parasysh komoditetin e dorezave, ndjeshmërinë e prekjes dhe nëse dorezat e zvogëlojnë shkathtësinë e punëtorit. 

Natyra e larmishme e punës së ndërtimit do të thotë që asnjë lloj dorezash nuk i mbron duart e punëtorëve të ndërtimit nga të gjitha kërcënimet. Në vend të kësaj, është e rëndësishme të zgjidhni doreza bazuar në detyrën që punonjësi do të kryejë.

imazh


Lloji një: LWD001: 

Latex i rrudhosur Pambuku dhe poliestër i thurur


1

imazh


Dorezat e rrudhosura, sipërfaqja e gomës së pëllëmbës trajtohen me teksturë të veçantë për të arritur performancë kundër rrëshqitjes, këtë proces që ne e quajmë "rrudhosje", e rrudhosur pas sipërfaqes së gomës mund të sigurojë një kapje të shkëlqyer dhe efekt kundër rrëshqitjes. 

Këto doreza janë krijuar posaçërisht për t'i rezistuar prerjeve ose shpimeve në dorë. Kjo është një dorezë që përdoret zakonisht nga punëtorët e ndërtimit. Dizajni i endur ndihmon në shmangien e objekteve të mprehta që mund të shpojnë lëkurën. Industritë që kryejnë prerje manuale, si ndërtimi dhe magazinimi.


2


EN407 njihet si një standard ndërkombëtar për atë se sa mirë mbrojnë dorezat nga nxehtësia dhe/ose flaka (aka 'rrezik termik'). Standardi u zhvillua në Evropë, i cili shpjegon përdorimin e Celsiusit mbi Fahrenheit. Mbrojtja nga nxehtësia dhe flaka në punë mund të duket mjaft themelore, por rreziqet janë në të vërtetë shumëplanëshe

Ajo jo vetëm që ka certifikatën EN388 por ka edhe certifikatën EN407. Për shkak se është e thurur me poliestër dhe poliesteri ka një temperaturë më të lartë ndezshmërie.

Si dorezat më të zakonshme dhe më të përdorura për veshjen e lateksit, performanca dhe fushat e aplikimit të dorezave janë gjithashtu të ndryshme me procese të ndryshme prodhimi. Qëndrueshmëria është po aq e rëndësishme për dorezat tuaja sa edhe performanca e tjera. Trashësia e lateksit përcakton qëndrueshmërinë e tij. Nuk është pa sakrifikuar frymëmarrje


Lloji dy:LWY301

Ndorashka lateksi të thurura me rrudhat e thurur nga ylon 

Kjo lloj doreze do të jetë më e hollë se ajo e mëparshmja, por ndihet shumë e lëmuar dhe e rehatshme për shkak të thurjes prej najloni.


 6              imazh1.Ndjenja e ngushtë 

Nuk ka asgjë si ndjesia e rehatshme e dorezave të montuara siç duhet. Ju dëshironi të siguroheni që të gjeni një palë mjaftueshëm të ngushtë për të mos përfunduar me tufa materialesh që pengojnë kapjen tuaj, por që janë mjaft të lirshme për t'i lejuar dorës tuaj një gamë të lirë lëvizjeje. Kur gjeni një palë doreza të përshtatshme, kjo ju ndihmon përmirësoni efikasitetin tuaj të punës. 

2.Super rehati 

Kur merrni parasysh rehatinë, mbani mend se ndërsa qepjet e jashtme janë më të rehatshme, ato konsumohen më shpejt se qepjet e brendshme, të cilat kanë më shumë gjasa të irritojnë lëkurën. Qepjet në pjesën e pasme të dorezës sigurojnë një përshtatje më të mirë, ndërsa tegelat përgjatë pëllëmbës ofrojnë më shumë rehati. Rehatia mund të mos jetë faktori më i rëndësishëm në zgjedhjen e dorezave tuaja, por rehatia e bën më të lehtë t'i mbani ato dhe të vazhdoni derisa të përfundojë projekti. 

3. Përmirësoni kontrollin 

Në të njëjtën kohë, ka një shtrëngim të fortë. Kjo ju bën të trajtoni lehtësisht disa pajisje të rënda, veçanërisht në kantieret e ndërtimit. 


Lloji i tretë:PDC101 

Doreza pune nga poliestër/pambuk natyral me PVC me pika blu


4

imazh

Të bëra prej pambuku, këto doreza ofrojnë rehati dhe mbrojtje themelore të duarve. Përveç kësaj, pambuku ndihmon në thithjen e djersës. Poliesteri ofron një ndjesi pak të mëndafshtë për t'i mbajtur duart të rehatshme. Një mënyrë e shkëlqyer për t'i mbajtur punonjësit të sigurt gjatë detyrave të ndryshme, cilësia dhe komoditeti i bën këto doreza një shtesë të gjithanshme dhe të dobishme për pajisjet tuaja të sigurisë. 

Një stil i përshtatshëm kyçi i thurur siguron ngrohtësi të shtuar ndërsa parandalon grimcat të hyjnë në dorezë.

PVC-ja blu me pika siguron mbërthim të shtuar në gishtat dhe pëllëmbët tuaja për të kapur lehtësisht veglat dhe për të lëvizur objekte të rënda dhe të rrëshqitshme pa sakrifikuar fleksibilitetin e shkëlqyer. 

Perfekte për magazina, kantiere ndërtimi dhe punë praktike, këto doreza sigurisht që do të rrisin sigurinë dhe produktivitetin.


imazh

Kjo dorezë është e thurur me 10 matës. Dorezat e thurura janë bërë me fije që variojnë nga matësi 7 deri në 18. Sa më i ulët të jetë matësi i një fije, aq më e trashë do të jetë doreza. Sa më e lartë të jetë matësi i fijeve, aq më e hollë do të jetë doreza, gjë që lejon shkathtësinë përfundimtare.


Ashtu si çdo lloj pajisje për sigurinë e ndërtimit, dorezat e ndërtimit duhet të vishen dhe përdoren në mënyrë korrekte. kështu që mos na kontaktoni - thjesht klikoni në "hetim"