Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

home>Lajme

Shpjegohet testi i gjilpërave ANSI / ISEA 105

Koha: 2020-09-23 Goditjet: 313

Udhëzuesi juaj për provën e shpimit të gjilpërës ASTM F2878-10

Qëndrimi i sigurt në punë nuk lë hapësirë ​​për aksidente, veçanërisht kur bëhet fjalë për ekspozimin e gjilpërave. Ekspozimi ndaj gjilpërave rrezikon jo vetëm lëndime por sëmundje të transmetuara nga gjaku - vetëm një shkop dhe frika e prekjes nga Hepatiti B, Hepatiti C ose HIV është mahnitës real.

Kuptimi i standardit (dhe nevoja për të) është i domosdoshëm për të ndihmuar të siguroheni se punëtorët kanë veshur pajisjet e duhura mbrojtëse personale (PPE) rezistente ndaj gjilpërave, të tilla si doreza ose mbrojtëse krahu, ndërsa janë në punë. Jo vetëm që do të zvogëloni ose eleminoni dëmtimet, por do të zvogëloni në mënyrë dramatike përgjegjësinë emocionale dhe financiare të organizatës suaj.

Cili është standardi i rezistencës në gjilpërë?

Standardi i mbrojtjes së duarve ANSI / ISEA 105 u azhurnua për të përfshirë testin e shpimit të gjilpërës ASTM F2878-10 në shkurt 2016.

Para se ky standard të bëhej efektiv, testet e vetme në dispozicion ishin testet e birë ANSI / ISEA 105 dhe EN388 që përdorin një sondë të topitur për të matur sasinë e forcës së nevojshme për të bërë birë përmes një materiali / doreze të mostrës. Sidoqoftë, për shkak të mpiksjes së sondës, prova e shpimit ishte e papërshtatshme për përcaktimin e rezistencës specifike të gjilpërave dhe në asnjë mënyrë nuk përfaqësonte rrezikun e një gjilpëre hipodermike.

ASTM F2878-10 njeh incidentet e gjilpërave si një rrezik i zakonshëm i ekspozimit për industritë e zbatimit të ligjit, mjekësisë, kanalizimeve dhe riciklimit. Veshja ose materiali mbrojtës duhet të testohen sipas këtij standardi për të përcaktuar vlerësimin e duhur që duhet për të ndaluar dhe / ose zbutur shpimet e gjilpërave.

Si funksionon prova: Testi i gjilpërës hipodermike ASTM F2878 kërkon një gjilpërë 21G, 25G ose 28G për të matur sasinë e forcës që duhet për të bërë birë përmes materialit të provës.

Pëlhura e provës mbahet fort midis dy pllakave në një mbajtëse të mostrës

Një sondë depërton në pëlhurën e provës në një kënd 90 ° në një 500 mm / min

Minimalisht 12 ekzemplarë përdoren për të raportuar nivelin e klasifikimit

Rezultatet raportohen në Newtons

ANSI / ISEA përdor një shkallë vlerësimi 1-5 për këto rezultate të testit, duke matur nga 2-10 Newtons, me një nivel 5 që matet në 10 Newtons ose më të lartë.

Si etiketohet standardi: Megjithëse prodhuesve nuk u kërkohet të etiketojnë rezultatet e shpimit të gjilpërës, dorezat rezistente në thurje do të shënohen në etiketë ose markë doreza me ASTM të tyre

Rezultati i provës F2878 nga niveli 1-5, me rezultatin Newtons ndonjëherë i shtuar gjithashtu. 

Bottom Line 

Ndërsa ka shumë opsione kur bëhet fjalë për materiale rezistente në gisht, asnjë material ose dorezë nuk do të mbrojë nga të gjitha rreziqet e gjilpërave. Asnjë material nuk është provë e gjilpërës. Për shkak se kushtet e punës ndryshojnë nga një punë në tjetrën, nuk ka asnjë mënyrë për të treguar se sa efektive do të jetë një dorezë sigurie e veçantë pa e provuar atë në terren kundër rreziqeve aktuale që hasen në vendin e punës. Standardet e testimit duhet të përdoren si një udhëzues për të ndihmuar në zgjedhjen e dorezave, dhe testimi në terren duhet të bëhet para se të zbatohen ndonjë doreza të reja.