Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

home>Lajme

Doreza antistatike: Mbroni punëtorët nga elektriciteti statik

Koha: 2021-12-22 Goditjet: 209

Si funksionojnë dorezat ESD?

222


Ka një lloj doreze të referuara si doreza elektrostatike disipative (ESD) dhe janë ideale për përdorim 

në dhomat e pastërta (mikroelektronikë) dhe industritë e prodhimit të elektronikës.Ata paraqesin një përzierje të 

përçues i butë dhe sintetik fibrave.Dorezat antistatike përdoren gjerësisht në lagështi të ulët dhe grimca 

mjedise të ndjeshme. ju duhet ESD-i sigurt dorashka gjatë trajtimit dhe montimit elektronik 

pajisjet pasi ngarkesat statike mund të shkatërrojnë pjesë të ndjeshme elektronike. 


Llojet e dorezave ESD:

Ka përzierje të ndryshme që ofrohen në dorezat mbrojtëse ESD - më poshtë janë disa shembuj të asaj që ne ofrojmë.


Doreza najloni anti-statike:

Këto doreza(nganjëherë të quajtura edhe Doreza përçuese) janë bërë me najloni dhe fibër karboni të veshura me poliuretani në pëllëmbë dhe gishta.                                                                                   

5     ● Automobilistik

     ●    Linja e bojës

     ●    Elektronik

     ●    Dhome e paster

     ●    Montimi i pjesëve

7

Ato janë të qetë, elastike dhe ofrojnë një sipërfaqe që nuk rrëshqet.

Ndonëse nuk është veshja më e qëndrueshme, poliuretani do të sigurojë një shtrëngim fenomenal pa u ndjerë asnjëherë ngjitës.

Duke përdorur mikrofibra të posaçme përçuese të endura në astar, ne jemi në gjendje të kapërcejmë hendekun përçues që krijojnë dorezat midis jush dhe pajisjes suaj.

Nëse jeni duke kërkuar për një shtresë dorezash jashtëzakonisht fleksibël, relativisht të lira, dorezat e punës me palme (PU) poliuretani janë një zgjedhje e mirë.       

Doreza poliestër anti-statike

Ne projektojmë doreza që përmirësojnë aftësitë dhe sigurinë tuaj duke parandaluar shkarkimin e dëmshëm statik.

Dorezat e sigurta për ESD ndihmojnë në mbrojtjen e produktit elektronik dhe punonjësve nga rreziqet e mundshme të dëmtimit statik.

8

imazh

Kjo dorezë e lehtë me palmë të veshur me PU është një dorezë ideale antistatike për trajtimin e elektronikës dhe komponentëve. Veshja poliuretani në pëllëmbë dhe gishta ndihmon në parandalimin e ndotjes së produktit si dhe ofron kapje të shkëlqyer dhe mbrojtje ndaj ESD. Ndërkohë, pjesa e pasme e dorezës e pa veshur siguron ajrosje, duke ndihmuar në djersitjen dhe ngrirjen.

·     Ndërtoni dhe montoni një PC të nivelit të lartë

·      Kur punoni me produkte elektronike

·      Puna në një fabrikë PCB

·      Punishte mekanike dhe elektrike

·      Riparimi ose përmirësimi i smartfonëve dhe pajisjeve

·      Puna me pajisje statike të ndjeshme


përfundim

Kur trajtoni pajisje ose përbërës statikë të ndjeshëm, si p.sh. komponentët e PC-së ose kryeni riparime të smartfonëve. Dorezat e sigurta për ESD luajnë një rol të rëndësishëm. Ne e kemi përshtatur dorezën tonë për t'ju dhënë lirinë për të përdorur pajisjen tuaj sipas zgjedhjes.

Merrni dorezat tuaja cilësore ESD-SAFE nga SKYEE tani!