Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

home>Lajme

Dallimi midis ANSI dhe EN388

Koha: 2021-11-13 Goditjet: 80

Ekzistojnë dy standarde kryesore globale që përdoren për të vlerësuar nivelet e mbrojtjes së dorezave të punës: ANSI/ISEA 105 (Standardi i SHBA) dhe EN 388 (Standardi i BE-së). Duhet të theksohet se EN 388 citohet zakonisht në pjesë të tjera të botës si Kanada, AUS/NZ dhe Amerikën e Jugut.Mbrojtja siguron një sasi besimi për punëtorët industrialë për të punuar në mënyrë më efikase dhe pa probleme ankthi dhe frike.

 

EN 388: 2016 do të vazhdojë me metodën Coupe Test dhe do të prezantojë makinën TDM për testimin e dorezave me prerje të lartë përtej nivelit 3. EN 388: 2016 tani përfshin vlerësimet e prerjes ISO 13997 AF për pëlhura me prerje të lartë.Terminologjia EN 388 përdoret për të përshkruar standardet evropiane të rezistencës ndaj prerjes. Metoda COUP e cila përfshin lëvizjen e një teh rrethor përpara dhe mbrapa përmes materialit dhe përfundimin e rezultateve të testit. Testi i rezistencës bëhet në mënyrë të barabartë për gërvishtjet, prerjet dhe madje edhe rezistencën ndaj shpimit.

 

ANSI / ISEA 105: 2016 do të rrisë numrin e niveleve të prera nga 1-5 nën ASTM F-1790 në A1-A9 nën ASTM F2992 për të siguruar vlerësime më të sakta dhe të përcaktuara. Kjo i lejon ANSI të zgjasë standardin e vjetër të nivelit 5 (1500g-3499g) dhe të ofrojë mundësi më të sakta të dorezave rezistente në prerje përtej nivelit 5.ANSI përfshin një metodë testimi për të kaluar një teh të mprehtë në 20-25 mm të sipërfaqes së dorezës. Është një terminologji amerikane për mbrojtjen e prerjes. 


Diagramet për

imazh

Prandaj, është e vështirë të bëhen krahasime me secilën prej këtyre metodave të testimit dhe rezultateve (pikëve).

 

Shënim i NDRYSHIMEVE TEKNIKE:

1. Duke lëvizur përpara, ANSI / ISEA 105-2016 do të përdorë vetëm pajisjen TDM, duke eleminuar të dhëna të ndryshueshme nëpër shumë makina.

2. Shumica e metodave të testimit për ANSI / ISEA 105-2016 do të mbeten të njëjtat, përveç zvogëlimit të distancës që kalon tehu i testimit nga 25 mm në 20 mm.

3. Standardi EN do të përdorë pajisjen e provës së grushtit të shtetit, përveç rastit kur disa materiale tërheqëse nuk mund të priten në 60 cikle. Në raste të tilla, metoda EN ISO 13997 do të përdoret me pajisjen TDM, e cila është e njëjtë me standardin e ri ANSI / ISEA.

Krahasimi:

imazh

Është vënë re se materialet e nivelit 5 ANSI janë më të ngurtë se materialet e nivelit 5 të EN 388. Ndryshimi nuk është i madh, por nëse flasim për krahasim, vlerësimi i vlerësuar ANSI shkëlqen.

Cila metodë testimi është më e mirë?

Përpara inkorporimit të ISO 13997, standardi ANSI/ISEA 105 preferohej në industri për shkak të saktësisë së tij. Megjithatë, tani që standardi EN 388 përdor TDM-100 për një pjesë të testimit të tij, nuk është aq bardh e zi.

ANSI mund të konsiderohet ende standardi superior për shkak të thjeshtësisë së tij dhe reduktimit të rrezikut për të bërë një gabim gjatë procesit të testimit sepse:

· Tehu ndërrohet pas çdo prove për të parandaluar zbehjen

· Është e drejtpërdrejtë - nuk ka asnjë krahasim të materialit me një leckë provë

· Është i përshtatshëm për të gjitha llojet e dorezave

Nivelet e shkurtuara ANSI/ISEA dhe EN388 NUK janë 

Pavarësisht nga testi që po përdorni, është e rëndësishme të mbani mend se këto teste nuk janë ekuivalente. Një dorezë që i rezistoi 3059 gram forcës së prerjes në testin e grushtit të shtetit (niveli i prerjes CE 5) nuk do të jetë automatikisht një nivel ANSI A6. Doreza duhet të testohet duke përdorur një TDM-100 për të 

Cilat produkte duhet të zgjedh me të reja

Pas lëshimit të standardit të ri të EN388 & ANSI, ju mund të dalloni qartë nivelin. Produktet e niveleve të ndryshme mund të përdoren për qëllime të ndryshme, ju mund t'i zgjidhni ato bazuar në industrinë tuaj, mjedisin ose faktorë të tjerë.