Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

home>Lajme

Rëndësia e kapjes

Koha: 2021-09-30 Goditjet: 37

WKur përballen me kushte të vështira pune, punëtorët kërkojnë dhe kërkojnë mbrojtjen e cilësisë më të lartë në dispozicion.

Një nga karakteristikat më të rëndësishme për t'u kërkuar në një palë doreza pune me cilësi të lartë është rrokje. Pavarësisht nga detyra në fjalë, kontrolli i duhur i kapjes është thelbësor për t'ju ndihmuar të kryeni punën në mënyrë efikase dhe efektive dhe për të ndihmuar në mbrojtjen kundër dëmtimeve të lidhura me dorën.

     Materiali i pëllëmbës së një doreze duhet të projektohet që të ofrojë karakteristika të përshtatshme kapjeje për çdo aplikim, pasi kapja e dobët mund të çojë në rrezik të shtuar nga mjetet dhe thikat që bien, përveç rritjes së lodhjes dhe tendosjes. Në varësi të nivelit të kërkuar të kontrollit, komoditetit, shkathtësisë dhe qëndrueshmërisë, një shumëllojshmëri materialesh dhe veshjesh mund të përdoren për të shtuar kapjen e dorezave. Ju gjithashtu do të dëshironi të merrni parasysh mjedisin ku do të punoni dhe çfarë lloj pajisjeje do të përdorni kur zgjidhni llojin e duhur të dorezave për punën, të tilla si aplikime që përfshijnë baltën, vajrat, lëngjet e pastrimit dhe substanca të tjera në vendin e punës.

Latex veshura

 Një shtresë lateksi në pëllëmbët dhe gishtat e një doreze do të thotë që të keni një nivel të lartë kapjeje si në sipërfaqet e lagura ashtu edhe në ato të thata.Ato janë ideale për të ofruar shtrëngim të fortë kur keni nevojë për një kontroll të sigurt.

imazhGJN001

    Ky lloj dorezash nuk ka të njëjtin nivel mbrojtjeje si disa nga dorezat më të rëndësishme në treg. Por për shumë punë, shkathtësia dhe kapja tejkalojnë nevojën për doreza të blinduara seriozisht. Kjo i bën ato të shkëlqyera për punë të tilla si mirëmbajtja e automjeteve.

    Niveli i shkathtësisë që ofrojnë këto doreza është fantastik. Meqenëse vetëm pëllëmba dhe gishtat duhet të sigurojnë mbërthimin, pjesa e pasme mund të lihet pa veshje, që do të thotë se doreza është ende e frymëmarrjes.

    Pikat PVC mund të shtohen në dorezat e punës prej pambuku duke siguruar më shumë kapje dhe qëndrueshmëri për mbrojtjen e duarve tuaja. 

imazhPDC1013

Pika PVC në të dyja anët ofrojnë një firmë rrokje dhe dyfishon jetën e dorezë. Thurja e makinës ofron frymëmarrje. Dore e rehatshme e thurur me fije.Karakteristika të tjera përfshijnë shikueshmëri të lartë.

Nitrili është një përbërje rezistente ndaj kimikateve dhe shpimit që ofron kapje superiore kur përdoret për të bërë doreza. Është gjithashtu rezistent ndaj yndyrës, vajit dhe ujit. 

    Materialet e ndryshme kanë nivele të ndryshme kapjeje. Një alternativë e shkëlqyer për lateksin, ato të bëra me nitril kanë një avantazh të madh për rezistencën ndaj gërryerjes dhe komoditetin. Veshja me nitril i reziston ujit, vajrave dhe kimikateve të tjera, duke e bërë atë të shkëlqyeshëm për kapje në një mori mjedisesh.

imazhNSY501