Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

home>Lajme

Si të kryeni një provë të suksesshme të dorezave të sigurisë

Koha: 2020-09-23 Goditjet: 235

Cila është mënyra më e mirë për të vlerësuar performancën e pajisjeve mbrojtëse personale të duarve tuaja? Kjo është e lehtë - një provë fiks. Theshtë procesi i testimit në terren të modeleve të ndryshme të dorezave të sigurisë, ose nga një burim i vetëm ose nga disa prodhues, në mënyrë që të identifikoni dorezën më të mirë për një punë të veçantë. Duke parë gjëra të tilla si komoditeti, përdorshmëria dhe zbatueshmëria specifike për punëtorët tuaj. Kur bëhet siç duhet, përfitimet e një prove për dorezat përfshijnë:

Program dhe pajisje të përmirësuara të sigurisë së duarve

Shkalla e zvogëluar e lëndimeve

Rritja e ndërgjegjësimit për punët e sigurisë së duarve

Shkalla më e lartë e pajtueshmërisë me kërkesat e PME-së për sigurinë e duarve

Reduktimi i kostove në lidhje me mbrojtjen e duarve përmes rritjes së efikasitetit dhe qëndrueshmërisë së dorezave të punës, ulur normat e sigurimit, kostot mjekësore dhe pretendimet e kompensimit të punëtorëve

Si e zhvilloni një provë dore PPE për t'ju ndihmuar të shihni këto lloj rezultatesh? Lexo.

1. Vlerësoni rreziqet dhe mjedisin e punës

Kur filloni një provë doreza, është e rëndësishme të merrni parasysh sa më shumë çështje specifike të aplikimit. Përgjigjuni këtyre pyetjeve në detaje: 

Çfarë rreziqesh janë të pranishme?

Kryeni një vlerësim të plotë dhe renditni të gjitha rreziqet ekzistuese dhe të mundshme. Këto mund të përfshijnë metale, xham, dru, mjete sharrimi ose prerëse, tehe ose thika, tela, gjilpëra, çekiçë, nyje skelash, tuba, izolim, lidhje, etj. A ekzistojnë rreziqe të prera në formën e skajeve të gjata dhe të mprehta? Po në lidhje me një dëmtim të mundshëm të majë dhe goditjes nga mjetet e rëna, shkëmbinjtë, tubat, etj?

Sa mbrojtje nevojitet?

Lloji i dorezës dhe nivelet e mbrojtjes do të varen nga aplikimi. Kontrolloni rrezikun e prerjes, gërryerjes dhe shpimit për të përcaktuar nivelin e prerjes së dorezës tuaj, si dhe rreziqet e goditjes në rast se doreza juaj ka nevojë për mbrojtje nga goditja e duarve. Disa aplikacione kërkojnë gjithashtu rezistencë ndaj nxehtësisë, mbushje anti-dridhje ose mbrojtje nga ekspozimi kimik.

Çfarë lloj shkathtësie kërkohet?

Shkathtësia e dorezave në punë duhet të merret parasysh, veçanërisht nëse punëtorët po heqin dorezat për të kryer detyra me shkathtësi të lartë. Pyete veten: A kërkojnë punëtorët tuaj një nivel të lartë të ndjeshmërisë së prekjes për të bërë punën e tyre? A do të marrin pjesë të vogla ose do të trajtojnë fletë kompensatë ose trarë çeliku? 

Ku po kryhet puna?

Vendndodhja ku punonjësit tuaj po bëjnë pjesën më të madhe të punës së tyre do të ketë ndikim në zgjedhjen e dorezave. A janë brenda ose jashtë? A është një mjedis tepër i nxehtë apo i ftohtë? A ka faktorë të tjerë të rëndësishëm për punën që mund të shkaktojnë një problem, të tilla si puna rreth tubave të naftës ose trajtimi i lëndës drusore, çelikut ose qelqit?

A ka çështje të mundshme të kontrollit?

Materiali i palmës së një doreze duhet të projektohet për të ofruar karakteristikat e duhura të kapjes për aplikim, pasi mbajtja e dobët mund të çojë në rritjen e rreziqeve nga mjetet dhe thikat e rëna, përveç lodhjes dhe tendosjes së shtuar. Kushtojini vëmendje detyrave që mund të ndikojnë në kapjen e punëtorëve, të tilla si aplikacionet që përfshijnë baltë, vajra, lëngje pastrimi dhe substanca të tjera në vendin e punës.

Cila është temperatura e materialeve që trajtohen?

A punojnë punëtorët rregullisht me mjete ose pjesë që janë jashtëzakonisht të nxehta ose të ftohta? Kjo mund të ndikojë në vetitë e dorezave të tilla si kapja, mbrojtja dhe qëndrueshmëria. 

A ka materiale gërryese? Konsideroni nëse ka lëngje si tretës ose acide të pranishëm që mund të prishin fijet e dorezave ose veshjen.

2. Identifikoni Zbatimet e Përbashkëta

Çelësi për të gjetur dorezën e duhur për punën është të shikoni aplikacionet dhe detyrat që janë përfaqësuese të shumicës së punës që bëhet. Zgjidhni një dorezë që ofron nivelet e nevojshme të komoditetit, mbrojtjes dhe shkathtësisë për detyrat më të zakonshme, të përditshme.

Edhe pse është joshëse të kërkoni një zgjidhje me një dorezë, realiteti është se një dorezë e vetme nuk mund të plotësojë pothuajse kurrë të gjitha nevojat. Nëse veshni tërë fuqinë tuaj të punës me një dorezë që i përshtatet vetëm punës më të lehtë, detyrës më të rrezikshme ose aplikimit që ndodh vetëm një herë në javë ose një herë në muaj, mund të sigurojë shumë pak mbrojtje - ose shumë - për punë që po bëjnë çdo ditë.

Kjo do të ketë një ndikim negativ në pajtueshmërinë e dorezave, rezultatet e sigurisë dhe efektivitetin e përgjithshëm të programit tuaj të sigurisë së duarve. Nëse është e nevojshme, ofroni një dorezë tjetër për përdorim me një detyrë ekstreme ose të pazakontë. Në shumicën e kohës është më mirë për punëtorët, dhe për programet e sigurisë së duarve, të përdorin një dorezë që ofron nivelin e duhur të mbrojtjes për punën e kryer më shpesh.

3. Auditoni programin tuaj aktual të dorezave

Një auditim i zgjidhjes suaj ekzistuese të dorezave do t'ju ndihmojë të kuptoni se çfarë po funksionon, çfarë nuk funksionon dhe ku nevojitet përmirësim. Mësoni se çfarë pëlqejnë punonjësit tuaj për dorezat që ata përdorin tani. Gjeni se ku doreza nuk i plotëson nevojat e tyre. Identifikoni çdo shkëmbim ndërmjet një doreze të re dhe asaj të vjetër. Duke mbledhur këtë informacion, mund të punoni për të siguruar që shkëmbimet të minimizohen dhe se çdo dorezë e re e përdorur në provë ofron të njëjtat karakteristika me të cilat janë mësuar ekipet tuaja të punës.

Ju mund të adresoni çdo kundërshtim që mund të dalë gjatë gjykimit, përzgjedhjes dhe procesit të zbatimit. Njohja e asaj që i pëlqen dhe nuk i pëlqen ekipit tuaj do t'ju ndihmojë të gjeni diçka më të mirë dhe të shpjegoni se si është një përmirësim mbi dorezën tuaj të vjetër.

4. Zgjidhni ekipin tuaj provë

Pasja e ekuipazhit të duhur të provës do t'ju ndihmojë të gjeni dorezat e duhura dhe gjithashtu do të ndihmojë në marrjen e blerjeve nga pjesa tjetër e punonjësve sapo të zgjidhet një dorezë dhe të hapet programi i ri. Zgjidhni njerëz për ekipin provues që janë serioz në lidhje me sigurinë në punë dhe do të japin reagime të ndershme dhe konstruktive. Nxitini të ndajnë përvojat e tyre, preferencat personale dhe gjithçka tjetër që mund të jetë e rëndësishme për zgjedhjen e dorezave. Jini të qartë se ky reagim do të ndihmojë në përcaktimin se cilat doreza u sigurohen përfundimisht të gjithë ekipit. Bëni të ditur se reagimet e tyre do të ndahen me prodhuesin e dorezave dhe mund të rezultojnë në përmirësime të produktit.

Merrni një marrëveshje nga ekuipazhi duke deklaruar se ata do të japin reagime me shkrim, si dhe mostrat e dorezave në fund të provës, pasi që të dyja janë të nevojshme për të marrë vendimin më të mirë. Jepni forma përshtypjesh që janë të lehta për t'u përdorur.

5. Mblidhni dhe rishikoni të dhënat

Kur të keni arritur fundin e periudhës tuaj të testimit në terren, mblidhni të gjitha format e reagimeve dhe dorezat e përdorura në provë. Jepini ekipit gjykues një shans të ofrojë komente verbale dhe regjistroni ato që thuhen. Regjistroni anekdota dhe histori të çdo "kursimi" nga aksidenti ose dëmtimi që ndodhi gjatë provës së dorezës. Mblidhni dhe rishikoni formularët e shkruar të reagimeve. Kontrolloni mostrat e dorezave provuese dhe vini re gjendjen e tyre në lidhje me rezistencën në prerje dhe qëndrueshmërinë e pëlhurës. Përfshini të gjitha informacionet përkatëse në raportin tuaj. Gjithashtu, është e rëndësishme të kuptoni se doreza e parë ose raundi i dorezave të testuara mund të mos përshtaten me nevojat tuaja.

Ndërsa vazhdoni të provoni doreza, mund të kushtojë të rishikoni specifikat e aplikacioneve të ndryshme. Për shembull, a ka ndonjë lëng të pranishëm që nuk është llogaritur në vlerësimin tuaj fillestar të rrezikut dhe mjedisit të punës që mund të shkaktojë dështim të parakohshëm ose konsumim të tepruar? Një qëllim i procesit të provës së dorezave është të zbulojë këtë lloj informacioni dhe t'i drejtohet me zgjedhjen tuaj të dorezave. Shtoni të dhënat e reja në profilin e aplikacionit dhe vlerësimin e rreziqeve ndërsa zgjidhni dhe provoni në terren zgjidhjen tjetër të dorezave.

6. Zhvilloni specifikimet e dorezave përfundimtare

Bazuar në të gjitha të dhënat e mbledhura pas një prove të suksesshme, atëherë mund të ngushtoheni dhe të zgjidhni dorezat tuaja. Ka disa specifikime të ndryshme në doreza, duke përfshirë:

Lloji i fibrave (p.sh. pllaka mbrojtëse, najloni, etj.)

Pesha bazë (oz / yd²)

Ndërtimi i dorezave

Thurje me tel, mëndafshi, etj.

Veshje, pika, pëllëmbë lëkure

Ambidextrous (ofron veshje të zgjatur)

Shalë e gishtit të përforcuar

Gjatësia e prangave

Madhësia e fillit

Përmasat e dorezave

Rezistenca e prerjes

Shalë e gishtit të përforcuar (forca e vlerësimit dhe metoda e provës)

Rezistenca e shpimit

Rezistenca e gërryerjes

Rezistenca e gjilpërave

Vlera të tjera të performancës që kërkohen për punën (testimi termik, testimi i konsumimit, etj.)