Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

home>Lajme

Si të zgjidhni dorezat e duhura rezistente ndaj kimikateve?

Koha: 2022-02-18 Goditjet: 128

Duart janë të cenueshme. Llojet e ndryshme të dorezave ofrojnë mbrojtje specifike. Ne shpesh i kategorizojmë dorezat në doreza rezistente ndaj prerjes,doreza antistatike,doreza ndërtimi dhe kështu me radhë. Sot, le të diskutojmë dorezat rezistente ndaj kimikateve.

Dorezat rezistente ndaj kimikateve janë thelbësore për mbrojtjen e punonjësve nga ekspozimet kimike të rrezikshme dhe toksike. Ato janë barriera përfundimtare midis punonjësit dhe një rreziku potencialisht fatal për shëndetin. Këto doreza mbrojnë duart e punëtorëve nga shumica e zgjidhjeve ujore të acideve, alkaleve, kripërave dhe ketoneve.

Dorezat rezistente ndaj kimikateve do t'i shpjegojmë nga tre aspekte.

imazh

imazh

Nitrili - një gomë sintetike me fleksibilitet të shkëlqyer, rezistencë ndaj shpimit, forcë dhe rezistencë ndaj gërryerjes. Ato ofrojnë gjithashtu rezistencë ndaj shumë kimikateve duke i bërë ato të shkëlqyera për detyra të përgjithshme me kohëzgjatje të shkurtër. Dorezat e nitrilit janë rezistente ndaj solucioneve alkaline, si dhe ndaj zgjidhjeve të caktuara acidike. Në përgjithësi, rezistenca ndaj acidit të dorezave nitrili është shumë e mirë në krahasim me dorezat latex dhe dorezat vinyl.


PVC - Klorur polivinil është një alternativë ideale për ata me alergji ndaj lateksit, dorezat rezistente ndaj kimikateve PVC ofrojnë rezistencë të mirë ndaj gërryerjes, por mund të jenë të ndjeshme ndaj shpimeve, prerjeve dhe pengesave. PVC është efektiv kundër ujit dhe shumicës së solucioneve ujore, detergjenteve dhe bazave dhe acideve të holluara, por ka rezistencë të kufizuar kimike ndaj tretësve organikë. PVC është një nga veshjet më të zakonshme për dorezat e punës të veshura.


Butil – gome sintetike që ofron mbrojtje të mirë kundër peroksideve, acideve shumë korrozive, bazave të forta, ketoneve, estereve dhe nitro-komponimeve. Butili qëndron mirë ndaj oksidimit dhe gërryerjes dhe funksionon mirë në temperatura të ftohta sepse nuk ngurtësohet.


Lateksi - përgjithësisht duket se është i rehatshëm dhe është një dorezë e mirë për qëllime të përgjithshme. Ato ofrojnë mbrojtje të mirë nga solucionet ujore të acideve, alkaleve, kripërave dhe ketoneve, kanë elasticitet të mirë dhe funksionojnë mirë në mjedise të nxehta dhe të ftohta. Alergjitë nga lateksi mund të parandalojnë përdorimin e tyre nga disa punonjës.


Neopreni - shumë i dendur dhe i reziston mirë lotëve. Ai gjithashtu është shumë i përkulshëm dhe lejon një manipulim më të mirë. Në përgjithësi konsiderohet të jetë superior ndaj lateksit.


imazh

Dorezat mbrojtëse kimike ose për trajtimin e kimikateve duhet të plotësojnë kërkesat e standardit evropian të dorezave EN374.

Standardi siguron qëndrueshmëri në testim dhe ndihmon përdoruesit dhe profesionistët e sigurisë ndërsa përcaktojnë nevojat e tyre për mbrojtjen kimike.

EN 374 ka disa pjesë. Pjesët e mëposhtme janë të rëndësishme për dorezat mbrojtëse kimike:

LIST OF HAZAZRDOUS COMPOUNDS

kod

Kimik

CAS number

Klasë

I vjetër

A

Metanol

67-56-1

Primary alcohol

B

aceton

67-64-1

ketone

C

Acetonitrili

1975 / 5 / 8

Nitrile composite

D

Diklorometan

1975 / 9 / 2

Chlorinated hydrocarbon

E

Carbon disulphide

75-15-0

Organic compound containing sulphur

F

toluen

108-88-3

Aromatic hydrocarbon

G

Dietilamina

109-89-7

amine

H

Tetrahydrofuranne

109-99-9

Heterocyclic ether compound

I

Ethyl acetate

141-78-6

ester

J

n-Heptani

142-82-5

Saturated hydrocarbon

K

sodium hydroxide 40%

1310-73-2

Inorganic base

L

sulphuric acid 96%

7664-93-9

Inorganic mineral acid, oxidising

Të reja

M

nitric acid 65%

7697-37-2

inorganik mineral acid, oxidising

N

acetik acid 99%

64-19-7

Organike acid

O

amoniak 25%

1336-21-6

Organike bazë

P

hidrogjen peroxide 30%

22-84-1

peroksid

S

hydrofluoric acid 40%

7664-39-3

organic mineral acid

T

formaldehyde 37%

50-00-0

Aldehidet

New:ISO 374-1:2016

EN ISO 374-1 / Type A

图片 -1

AJKLPR

EN ISO 374-1 / Type B

图片 -2

JKL

EN ISO 374-1 / Type C

图片 -3


          

           · Tipi A: Mbrojtje kimike me kohë depërtimi > 30 minuta për të paktën 6 nga 18 kimikatet e listuara brenda standardit

· Lloji B: Mbrojtje kimike me kohë depërtimi > 30 minuta për të paktën 3 nga 18 kimikatet e listuara brenda standardit.

· Lloji C: Mbrojtje kimike me një kohë zbulimi prej > 10 minutash për të paktën 1 nga 18 kimikatet e listuara brenda standardit.

Standardi përdoret kryesisht për krahasimin e produktit dhe gjithashtu ofron siguri që produkti i është nënshtruar certifikimit të standardizuar. Duhet të respektohet veçanërisht për rreziqet e kontaktit me mikroorganizmat (bakteret/viruset).

imazh

PVC është një zgjedhje e përkryer për vende të ndryshme pune për shkak të raportit të tij të shkëlqyer çmim-cilësi. Ato bëhen duke shtuar një shtresë të jashtme të quajtur klorur polivinil në dorezat tuaja. Kjo shtresë e jashtme ju mbron nga kimikatet, gërvishtjet, shpimet dhe prerjet nga mjetet dhe substancat tuaja. Doreza e veshur me PVC trefishtë me një shtresë të përafërt me teksturë që mbulon zonën e duarve duke siguruar një kapje dhe ndjesi të përmirësuar. Astar pambuku i qetë thith djersën për shkak të veshjes së bardhë prej pambuku.


Doreza PVC Rezistente ndaj Vajit me Veshje Seamless dhe Veshje të Përafërt


2


This type of chemical-resistant glove are 

commonly used by farmers, construction 

workers, commercial fishermen, 

agriculturists, warehouse workers, as well 

as medical, and chemical industries.


33

4
EN ISO 374-5:2015: Doreza mbrojtëse kundër kimikateve dhe mikroorganizmave të rrezikshëm – Pjesa 5: Terminologjia dhe kërkesat e performancës për rreziqet e mikroorganizmave.

Doreza pune dimërore rezistente ndaj ujit dhe kimikateve

Nëse dëshironi të zgjidhni një palë doreza rezistente ndaj kimikateve në dimër, ne përgatisim për ju PVC02. Astarja e saj akrilike e krehur e mban dorën tuaj të ngrohtë në temperaturë të ftohtë.

5

imazh

Kjo dorezë e veçantë ka një izolim të bërë nga një leckë e pastër e krehur, duke i mbajtur duart tuaja të ngrohta dhe të thata. Ato mund të përdoren në shumë ambiente me kushte të ftohta. E veçanta e kësaj veshjeje, megjithatë, është se veshja lëviz me pjesën tjetër të dorezës, duke u ofruar përdoruesve një gamë të gjerë lëvizjesh.

Për më tepër, këto doreza do të mbrojnë përdoruesit nga një gamë e gjerë kimikatesh të zakonshme. Ato janë veçanërisht të përshtatshme për përdorim në industrinë tregtare të peshkimit dhe rafineritë petrokimike.

Doreza krenohet me një kapje të shkëlqyer që lejon përdoruesit të trajtojnë me lehtësi objektet e rrëshqitshme ose të lagura. Gjithashtu, teknologjia brenda këtyre dorezave u lejon atyre të ruajnë fleksibilitetin.

E fundit por jo më pak

Faleminderit për kohën tuaj dhe që lexoni këtë artikull deri në fund. Shpresojmë që ky artikull t'ju ndihmojë të kuptoni më shumë rreth standardit të dorezave dhe duke përdorur këto informacione do të jeni në gjendje të merrni vendimin tuaj në mënyrë efektive. Nëse na kontaktoni, ne do t'ju përgjigjemi brenda një dite.