Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

home>Lajme

temperaturë

Koha: 2021-09-11 Goditjet: 46

Cila është mënyra më e mirë për të vlerësuar performancën e pajisjeve mbrojtëse personale të duarve? Nuk ka dyshim – një provë me doreza. Është procesi i testimit në terren të modeleve të ndryshme të dorezave të sigurisë, qoftë nga një burim i vetëm ose nga disa prodhues, në mënyrë që të identifikohet doreza më e mirë për një punë të caktuar.Kur filloni një provë dorezash, është e rëndësishme të merrni parasysh sa më shumë aplikime - çështje specifike sa të jetë e mundur.Hapi i parë është vlerësimi i rreziqeve dhe vlerësimi i mjedisit të punës.  

Faktori më i rëndësishëm që duhet të keni parasysh është temperatura në vendin e punës kur hyni working emjedisi.Punëtor merrni grilat e nxehta metalike, tenxheret dhe tiganët me doreza, duke pritur që dorezat të na mbrojnë nga nxehtësia.

Cila është temperatura e materialeve që trajtohen?

Vendndodhja ku punonjësit tuaj po bëjnë shumicën e punës së tyre do të ketë ndikim në zgjedhjen e dorezave. A është një mjedis tepër i nxehtë apo i ftohtë? A merren rregullisht punëtorët me mjete ose pjesë që janë jashtëzakonisht të nxehta apo të ftohta? Kjo mund të ndikojë në vetitë e dorezave si kapja, mbrojtja dhe qëndrueshmëria. 

Dorezat e sigurisë rezistente ndaj nxehtësisë kërkohen për aplikime të shumta duke përfshirë prodhimin e ushqimit, presimin, mbulesave, punë në furrë, punë shkritore, prodhim xhami dhe inxhinieri.Ata janë të qëndrueshme dhe të ndërtuara nga një material rezistent ndaj zjarrit. Disa janë gjithashtu të veshura me një retardant zjarri për mbrojtje shtesë. Dorezat e bëra nga materiale të ndryshme përballojnë shkallë të ndryshme.Saldimi dhe përpunimi i metaleve kërkojnë nxehtësi ekstreme të paktën 500 gradë dhe dora juaj mund të mbrohet.

 Dorezat dhe dorashkat në gjendje të ftohtë janë të izoluara për t'i mbajtur duart të ngrohta kur trajtoni sende të ftohta ose kur punoni në mjedise të ftohta. Ato mund të ndihmojnë në ruajtjen e nxehtësisë në të gjithë pjesën tjetër të trupit, gjë që do t'ju bëjë shumë më të rehatshëm në të ftohtë. Ato vishen kur punoni jashtë, ruani ushqimin e ngrirë dhe kur punoni në anije peshkimi ose në dhomat e ruajtjes së ftohtë. Doreza gome rezistente ndaj të ftohtit janë dorezat më termike në mot të ftohtë. Ato janë të izoluara për të mbajtur duart të ngrohta dhe janë rezistente ndaj ujit dhe lëngjeve jo të rrezikshme.

 SKYEE Mund te ndihmoj

Ne kemi shpenzuar vite për të përsosur të kuptuarit tonë se si t'i mbrojmë punëtorët nga rreziqet. Jemi të sigurt se mund t'ju ndihmojmë të gjeni një zgjidhje PPE dore që i përshtatet më së miri nevojave tuaja kur punoni në temperatura të nxehta ose të turbullt. Ne do të jemi aty në çdo hap të rrugës për të rekomanduar dhe zbatuar PPE me performancë të lartë www.skysafety.net.

Na lejoni t'ju ndihmojmë të përmirësoni sigurinë e duarve tuaja.