Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

home>Lajme

3 faktet kryesore të testimit të prerjes që duhet të dini para se të blini doreza

Koha: 2020-03-09 Goditjet: 228

3 faktet kryesore të testimit të prerjes që duhet të dini para se të blini doreza

 

 

Zgjedhja e dorezës së duhur mund të jetë konfuze. Standardet, metodat e provës, pëlhura, vlerësimet... bota e sigurisë së duarve mund të jetë e vështirë për të lundruar. Për të ndihmuar, ne'keni përpiluar tre gjërat kryesore që duhet të dini kur të jeni'duke menduar përsëri për blerjen e dorezave PPE rezistente në prerje.

1 - Ekzistojnë dy standarde kryesore: SH.B.A. dhe Evropiane (CE)

ANSI / ISEA 105

Dy organet kryesore drejtuese për standardet e sigurisë së duarve janë Shtetet e Bashkuara dhe Evropa. Standardi amerikan për testimin e performancës mekanike të PPE quhet standardi ANSI / ISEA 105, i cili përfshin testimin e rezistencës ndaj prerjes (si dhe gërryerjen, birë dhe gjilpërë). ANSI / ISEA 105 u krijua nga një komitet i prodhuesve dhe furnizuesve të pajisjeve të sigurisë për të gjetur një matje që prodhuesit dhe përdoruesit e fundit mund të përdorin për të përcaktuar një standard. Ajo'Nuk është një kërkesë për të pasur doreza të testuara sipas këtij standardi në SH.B.A.

EN 388

Bashkimi Evropian përdor standardin EN 388 për të provuar vetitë mekanike si rezistenca e prerjes (si dhe gërryerja, lotja, shpimi dhe ndikimi). Pas testimit, një certifikim CE (Conformité Européenne) jepet për të verifikuar një produkt është testuar dhe raportuar siç duhet. Dorezat e sigurisë duhet të kenë një certifikim CE në mënyrë që të shiten në Bashkimin Evropian dhe për shkak të kësaj kërkese, shumë prodhues në Amerikën e Veriut do të kërkojnë pajtueshmëri me CE, si dhe pjesë të tjera të botës.

2 - Kushtojini vëmendje metodave të ndryshme të provës

Standardi ANSI / ISEA 105-2016 vendosi testin ASTM F2992-15 për matjen e rezistencës në prerje në 2016, i cili përdor një makinë Tomodynamometer (TDM-100) për të provuar sasinë e peshës së nevojshme për një teh për të arritur prerjen e materialit PPE . Këtu's si funksionon prova:

Të gjitha prerjet janë në të njëjtin drejtim dhe të njëjtën gjatësi prej 20 mm mesatarisht

Pas çdo prerjeje, përdoret një teh i ri i drejtë dhe pesha (në gram) shtohet derisa të arrihet prerja

Matjet prerëse (pesha + distanca) përdoren për të përcaktuar rezultatin e gramit

EN 388 referon dy metoda të ndryshme të provës: Testin e grushtit të shtetit dhe testin ISO 13997. Testi i grushtit të shtetit përcakton një material'Vlerësimi i rezistencës së prerë përmes numërimit të rrotullimeve të nevojshme për një teh rrethor, duke lëvizur anash, për të prerë materialin. Rezultati bazohet në raportin e rrotullimeve që duhet për të prerë modelin kundrejt mostrës së kontrollit. Kjo provë nuk rekomandohet për materiale me nivele të larta të rezistencës në prerje, sepse mund të shurdhojë tehun, duke rezultuar në prova të pasakta.

Në vend të kësaj, ISO 13997 përdoret për të matur rezistencën e prerjes së lartë me makinën TDM-100, e cila është e ngjashme me provën e referuar më parë ASTM F2992-15 por ka kërkesa testimi pak më të ndryshme.

Të gjitha prerjet janë në të njëjtin drejtim dhe të njëjtën gjatësi

Pas çdo prerjeje, përdoret një teh i ri i drejtë dhe forca (në Newtons) shtohet derisa të arrihet prerja

Matjet prerëse (pesha + distanca) përdoren për të përcaktuar rezultatin e Njutonit

3 - Kuptoni shkallët e ndryshme të vlerësimit rezistent ndaj prerjes

Standardi ANSI / ISEA 105-2016 raporton se rezultati i metodës së provës TDM-100 në gram në një shkallë A1-A9 (200-6000 gram, ose 2-60 Newtons). Sistemi shumë i grimcuar i vlerësimit lejon që përdoruesit e fundit të identifikojnë saktësisht një nivel të rezistencës ndaj prerjes që plotëson një nevojë specifike.

EN 388 referon dy teste, kështu që ka dy rezultate të mundshme në varësi të rezultateve. Indeksi i nivelit të prerjes së Coup Test varion nga niveli 1-5 bazuar në raportin e rrotullimeve që duhet për të prerë modelin kundrejt mostrës së kontrollit. Rezultatet e Testit TDM-100 maten në Newtons dhe raportohen në nivelet AF (2-30 Newtons, ose 200-3000 gram), duke ndihmuar përdoruesit përfundimtarë të identifikojnë me saktësi materiale më të larta rezistente në prerje. 

Për ta krahasuar, shkalla A1-A9 është e ngjashme me nivelet AF EN 388 e cila raporton deri në 30 Njutona ose 3000 gramë, por ANSI / ISEA e shtrin shkallën e tyre me tre nivele në 60 Njutone ose 6000 gramë për të raportuar më saktë materiale me prerje të lartë.

Bottom Line

Nxjerrja më e rëndësishme është që nivelet e prera të CE dhe ANSI / ISEA të kenë metoda dhe kërkesa të ndryshme raportimi, gjë që është veçanërisht e rëndësishme për tu pasur parasysh kur bleni PPE. Nëse nuk jeni të sigurt për një vlerësim të prerjes, drejtohuni tek prodhuesi dhe pyesni se cila metodë e testimit të prerjes është përdorur dhe vlerësimi i rezistencës së prerjes.

Shpjegohen Standardet Rezistente ndaj Prerjes

Kuptimi i bazave të vlerësimeve dhe metodave të rezistencës së prerë mund të mos ketë një ndikim të drejtpërdrejtë në sigurinë në vendin tuaj të punës, por mund t'ju ndihmojë të zgjidhni PPE që do. Edukimi jo vetëm i vetes, por i punonjësve tuaj për standardet e sigurisë është një pjesë jetike e marrjes së vendeve të punës një hap më afër dëmtimeve zero.