Të gjitha kategoritë
EN

Lajme

home>Lajme

3 këshillat kryesore rreth dorezave rezistente ndaj prerjes

Koha: 2022-01-04 Goditjet: 96

Dorezat rezistente ndaj prerjes janë krijuar për të mbrojtur duart tuaja nga prerjet gjatë punës me mjete të mprehta si thika ose materiale të mprehta si metali. Jo të gjitha dorezat rezistente ndaj prerjes janë krijuar të barabarta dhe kjo është një gjë e mirë, në varësi të ashpërsisë së rreziqeve me të cilat po përballeni.Kur zgjidhni dorezat e duhura rezistente ndaj prerjes për stafin tuaj, ne duhet të dimë 3 këshillat kryesore rreth dorezave rezistente ndaj prerjes.


1.dy standarde kryesore: Evropiane amerikane (CE)


ANSI / ISEA 105

Dy organet kryesore qeverisëse për standardet e sigurisë së duarve janë Shtetet e Bashkuara dhe Evropa. Standardi amerikan për testimin e performancës mekanike të PPE quhet standardi ANSI/ISEA 105, i cili përfshin testimin e rezistencës së prerjes (si dhe gërryerjen, shpimin dhe gjilpërën).


EN388

Bashkimi Evropian përdor standardin EN388 për të testuar vetitë mekanike si rezistenca e prerjes (si dhe gërryerja, grisja, shpimi dhe ndikimi). Pas testimit, jepet një certifikatë CE (Conformité Européenne) për të verifikuar që një produkt është testuar dhe raportuar siç duhet.

 

2.Niveli i rezistencës së prerjes 

 Një doreze i është caktuar një nivel prerjeje nga 0 deri në 9 (me 9 që është më rezistenti i prerjes) Dorezat e kategorizuara ANSI në nëntë nivele të ndryshme të rezistencës ndaj prerjes. Kjo shkallë u rafinua në vitin 2016 për të lejuar dallime të mëtejshme.

图片 3

· Niveli i prerjes 1: Rreziqe shumë të ulëta të prerjes. Këto doreza do t'i mbrojnë duart tuaja nga gjëra të tilla si prerje letre dhe gërvishtje të lehta, por nuk janë të garantuara kundër teheve aktuale.

 

· Niveli i prerjes 2: Rreziqet e ulëta të prerjes. Ato janë të përshtatshme për punë që në përgjithësi nuk përfshijnë objekte të mprehta, të tilla si mirëmbajtja e makinave ose punët e peizazhit.

 

· Niveli i prerjes 3: Rreziqe të moderuara të prerjes. Dorezat e prerjes së nivelit 3 ofrojnë mbrojtje për trajtimin e lehtë të xhamit dhe vulosjen e metaleve.

 

· Niveli i prerjes 4: Rreziqe të larta të prerjes. Ky është një nivel i mirë mbrojtjeje për shumicën e punëve të ndërtimit, montimit të automobilave ose punëve të paketimit.

 

· Niveli i prerjes 5: Rreziqet mesatare të prerjes. Këto përfshijnë shumicën e punëve të trajtimit të qelqit dhe stampimit të metaleve, si dhe shërbimin e ushqimit.

 

· Niveli i prerjes 6: Rreziqe të larta të prerjes. Për trajtimin e mprehtë të metalit dhe stampimin e mprehtë të metalit.

 

· Niveli i prerjes 7: Rrezik më i lartë i prerjes. Punëtorët në industrinë e prodhimit të dritareve kanë nevojë.

 

· Niveli i prerjes 8 Rreziqe ekstreme të prerjes. Për montimin e automobilave, fabrikimin e metaleve dhe prodhimin e xhamit.

 

· Niveli i prerjes 9: Rreziqet më të larta të prerjes. Këto doreza përdoren për punë që përfshijnë tehe shumë të mprehta, si p.sh. një kasap mishi, dhe për stampimin e metaleve të rënda dhe punimin e qelqit të pllakave.

 

Mund të vareni nga niveli i prerjes për të zgjedhur dorezat më të përshtatshme.


3.Materialet rezistente ndaj prerjes

Dorezat rezistente ndaj prerjes vijnë në stile të ndryshme, dhe ato gjithashtu mund të bëhen nga materiale të ndryshme. Për më tepër, nivelet e tyre të sigurisë vlerësohen dhe testohen bazuar në standardet që përcaktohen nga testi i prerjes ASTM F2992 i Institutit Kombëtar të Standardeve Amerikane.

微 信 图片 _20220107095043

Doreza rezistente ndaj prerjes së kategorisë ushqimore

       

5                                                       2


       


9

13

微 信 图片 _20220107100236

1

Si lider në pajisjet mbrojtëse personale, ne kemi një gamë të tërë dorezash me cilësi të lartë, rezistente ndaj prerjes me nivele të ndryshme mbrojtjeje. Ju mund të filtroni listën tonë të produkteve bazuar në nivelin e mbrojtjes.

Nëse keni pyetje në lidhje me dorezat rezistente ndaj prerjes, na kontaktoni sot!